30 lakásos társasház vevői tájékoztató

VEVŐI TÁJÉKOZTATÓ

30 lakásos társasház

2112 Veresegyház, Kertész utca 2.

Hrsz.: 5785/132

 1. Alapinformációk:

 

    1. Beruházó: TP – Komplex Zrt.
     (2112 Veresegyház, Fő út 45 – 47. I/218)
    2. Tervező: Zsigmond László
     Ybl Díjas építészmérnök 
    3. Műszaki ellenőr: Koós Gábor
    4. Építési engedély száma: 111/994-13/2015. 
    5. Beruházás kezdete: 2015. március 25. 
    6. Beruházás befejezése: 2015. július 31. 
    7. Beruházás címe: 2112 Veresegyház, Kertész utca 2. 
    8. Beruházás helyrajzi száma: 5785/132 
    9. Információs telefonszámok: 06 70 770 2730 / 06 20 592 7770

1.  Elhelyezkedés:

Az épület Veresegyházon, a Ligetek városrészben, az 5785/132-es helyrajzi szám alatt, a Kertész utca, Sportföld utca, valamint egy parkoló által közrefogott területen helyezkedik el. Az épület részben zártsorú beépítés, amely egyik oldalán tűzfallal csatlakozik a szomszédos telken megépült, ugyanilyen külső megjelenésű társasházhoz. A tervezett épület közelében található a Misszió Egészségügyi központ orvosi szakrendelőkkel, gyógyszertárral, valamint a környéken működik a Montessori és Waldorf iskola, illetve egy óvoda és bölcsőde is. A tervezett ingatlant zöld övezet és új építésű társasházak ölelik körbe – a Sportföld utcáról gépkocsival és gyalogosan is megközelíthető. Az épület telken való elhelyezése illeszkedik a környezethez. A tervezett épület homlokzati megjelenése, tömege lehetővé teszi a településkép értékeinek érvényesülését.

 

2. Beépítés:

 Tervezett és építés alatti épületünkben, 30 db lakás kapott helyet. Magas tetős kialakítású: földszintből, 1. emeletből és tetőtérből áll. A telken belül 22, a közterületen pedig 17 gépkocsi elhelyezése biztosított. A földszinten, udvari megközelítéssel 2 darab, az épülettel egybeépített kerti tároló került elhelyezésre. Az „L” alakú épületet kontyolt nyeregtető fedi, amelyből a bejárat felett torony emelkedik ki a tetőszerkezetből. A tetőfedés piros, íves vágású, hornyolt cseréppel történik, a cserépfedés pedig hófogó elemekkel és szellőző cserepekkel egészül ki – a csüngő eresz és a függőleges esőcsatornák lemezből készülnek. Az ingatlan gépészeti megoldásai környezettudatosak, illetve biztosítják a táj- és településkép esztétikus kialakítását. A telek összközműves – a víz- és szennyvízcsatorna hálózat kiépített, az elektromos, termál vezeték és gáz energiaellátás biztosított. A telken a csapadékvíz elvezetése, valamint a felületeken összegyűlő víz elvezetése, illetve kavicságyban történő elszivárogtatása pontszerű és vonal menti összefolyókban gyűjtéssel, a talajban elhelyezett kavics szivárgókban pedig szikkasztással került megoldásra. A közterületen zárt csapadékvíz elvezető rendszer van, a termálvizes távhő szolgáltatást a város biztosítja.

 

3.Lakásösszetétel:

 A lakások összetételét a piaci igényeknek, illetve a szomszédos telken megépített társasházak építési tapasztalatainak megfelelően alakítottuk ki. Mindezeket figyelembe véve a 30 lakás épületen belüli elosztása a következő: 12 lakás a földszinten, 12 az emeleten helyezkedik el, a tetőtérben pedig 6 darab épül. A földszint és az 1. emelet alaprajzi elrendezése megegyezik egymással, ám az 1. emeleti lakásokhoz erkély, a földszintiekhez pedig terasz tartozik, amivel a tetőtéri ingatlanok közül a két nagyobbik rendelkezik. A lakások alapterülete 31 és 72 m2 között változik (található bennük előtér, fürdő, konyha, kamra, nappali, szoba), a tetőtérben pedig helyenként tetősíkból kiálló nyílászárók is kialakításra kerültek – sőt, itt kapnak helyet a lakásokhoz tartozó tárolók, valamint a fűtési helyiség. Ez közös ellátást biztosít a lakásoknak, amelyekhez nyitott, tornácos jellegű közlekedőkön, illetve két nyitott, belső lépcsősoron keresztül juthatunk be. A lakásoknál minden közműszolgáltatást egyedileg mérünk.

 

4. Alkalmazott anyagok és szerkezetek:

 

4.1. Alapozás:

Az épület csömöszölt beton sávalappal készül alaptest felső részén koszorúvasalással.

 

4.2. Falazatok:

Földszinti és emeleti, külső és belső teherhordó falai 30 cm vastag, síkra csiszolt, Leier; a lakáselválasztó falak szintén 30 cm vastag, hang gátló falazatok; a válaszfalak pedig 10 cm-es, Leier válaszfallapokból készülnek. A tetőtérben a tető és a födém között vázszerkezetes, hőszigetelt gipszkarton lapburkolatú falak készülnek.

 

4.3. Födémszerkezet:

A földszinti és 1. emelet feletti födémek monolit vasbeton szerkezetűek.

 

4.4. Lépcső:

Monolit vasbeton lépcsőszerkezetek épülnek.

 

4.5. Homlokzati felületképzés:

A végleges homlokzati felületképzés 8 cm homlokzati hőszigetelő rendszerrel (dryvit), tört fehér vakolat színben készül – a lábazat homlokzati kialakítására lábazati színezőanyagot alkalmazunk.

 

4.6. Tetőszerkezet, tetőfedés:

Kontyolt nyeregtető, kiemelkedő toronnyal – a tetőfedés piros, íves vágású, hornyolt cseréppel történik.

 

4.7. Nyílászárók:

A nyílászárók 7 kamrás műanyag szerkezetűek, 2 rétegű argon gázos, hőszigetelő üvegezéssel készülnek – a belső könyöklő szintén műanyag, a külső pedig lemez párkányt kap.

 

4.8. Beltéri ajtó:

A belső ajtók utólag szerelt MDF tokos papír rácsbetétes ajtólapok, mintakollekcióból.

 

4.9. Hidegburkolatok:

A helyiségek padlóinak burkolása, valamint a vizesblokkok kialakítása (kád beépítése alapesetben, zuhanykabint egyedi igény esetén felár ellenében biztosítunk) a rögzített mintakollekcióból kiválasztott anyagokkal történik – a vizesblokkok falburkolata 210 cm magasságig, a terasz padlózata pedig fagyálló kerámiából készül el.

 

4.10. Melegburkolatok:

A lakóhelyiségekbe laminált dekor felületű parketta kerül – a burkolatok kiválasztása meghatározott mintakollekcióból történik, burkolatváltásnál pedig eloxált burkolatváltó profilt alkalmazunk.

 

4.11. Felületképzés:

A lakások falai gletteltek és festettek fehér színben.

 

4.12. Fűtés:

A fűtés a termál energiát felhasználva hőcserélőkön keresztül, acéllemez lapradiátorokkal működik, de csak szükség esetén (a leghidegebb téli napokban) egy gázkazán is biztosítja a lakások fűtését. A szabályozás központi rendszere időjárásfüggő és -követő, a radiátorok pedig helyi, termosztatikus szabályozó sarokszelepekkel készülnek. A lakásokat ellátó vezetékek a folyosó felőli falban elhelyezett mérőszekrényben vannak – ez tartalmazza a hőmennyiség mérőt, a hideg- és meleg vizes mérőket, a főelzárókat, illetve a fűtési beszabályozót.

 

4.13. Víz-csatorna:

A víz-csatlakozást az utca felől biztosítjuk DN 50 méretű vezetékkel. A bekötés mérőórán és főelzárón keresztül, ellenőrző-tisztító akna kiépítésével történik. A használati meleg vizet termálvizes hőcserélővel állítjuk elő és 2000 literes tárolóban tároljuk. A használati meleg víz ellátás cirkulációs vezetékkel szerelt, hogy a csőből való kifolyatás ne okozzon vízmennyiség és hőenergia veszteséget. Az ingatlanon keletkezett csapadékvizet az ingatlanon belül fekvő zöldterületen és kavicságyban szikkasztjuk el.

 

4.14. Szellőzés:

A belső terű helyiségek szellőzését egycsöves helyi ventilátoros szellőzőrendszerrel oldjuk meg – a visszacsapó szelepes ventilátorokat a világításkapcsolóval vezéreljük, késleltet kikapcsolással üzemeltetve.

 

4.15. Gépészeti berendezési tárgyak:

A lakásonként beépítendő kád, szaniter és csaptelep csak és kizárólag I. osztályú minőségű EU szabványnak megfelelő berendezési tárgyak kerülnek beszerelésre.

 

4.16. Gépészeti csatlakozások:

A fürdőszobákban mosógép, a konyhákban mosogatógép csatlakozási pont kerül kiépítésre.

 

4.17. Épületvillamosság:

Az egyes lakások villamosenergia-ellátását önálló mérőről biztosítjuk. A lakásokban 1×32 Amper villamosságot építünk ki, mely a fogyasztók, azaz a világítás, háztartási készülékek, elektromos tűzhely és szagelszívó kapacitását biztosítja. A mérőket szintenként csoportosítva, a lépcsőfordulókban elhelyezett mérőszekrényekben helyezzük el. A lakáselosztók az ingatlanokon belül, a kamra helyiség, illetve a bejáratok fölött kapnak helyet. A gyengeáramú hálózatok közül a televízió-, a telefon-, a kaputelefon-, valamint a vagyonvédelmi riasztóhálózat lakáson belüli védőcsövezést kap. A tűzvédelmi kapcsolót az épület főelosztójánál helyezzük el, a bejárat mellett – az egyes lakások a fogyasztásmérőiknél lévő kismegszakítókkal kapcsolhatók le.

 

4.18. Villámvédelem:

Az ingatlan „D”, vagyis mérsékelten tűzveszélyes besorolású lakóépület, amelyre LPS IV fokozatú villámvédelmi rendszert telepítünk.