GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 

 1. Mit nyújthat nekem/nekünk Veresegyház?

Egy igazi, hamisítatlan kisváros érzését, annak minden pozitívumával együtt. Épületeink igazi ligetes, erdős területen helyezkednek el, friss levegő és madárcsicsergés felár nélkül az ingatlanok tartozéka. Itt bátran elengedheti gyermekét rollerezni, görkorizni, kerékpározni, a közelben önkormányzati bölcsőde és óvoda, illetve  a településen korszerű iskola, református általános iskola, több magánóvoda-és bölcsőde és alapítványi iskola is található. Van uszodánk, parkjaink, játszótereink, medveotthonunk, állatsimogatónk, korszerű házi-és gyermekorvosi illetve fogorvosi rendelőink, gyönyörű tavunk, ahol horgászhatnak, strandolhatnak vagy kajak-kenuzhatnak. A környéken több lovarda várja  a kicsiket és nagyokat, minden korosztály számára találhatunk szakköröket illetve sportköröket. A tömegközlekedés mind Budapest, mind Vác irányába megoldott, óránként több buszjárat közlekedik Újpest Központ illetve a Puskás Ferenc Stadion irányába. Helyi járat is közlekedik a városban.

 

 1. Termálvízfűtés:

Hőcserélős rendszer gáz-rásegítéssel. A melegvíz és a fűtés biztosításához is termálvízzel melegítjük fel a rendszerben keringő vizet. A napi átlaghőmérséklet -8 C alá csökkenése esetén kapcsol be a gázfűtés is. Ez a technológia hozzávetőleg 30%-os megtakarítást jelent a kizárólagos gázfűtéshez képest. Mind a termálvíz, mind a gázfogyasztás egyedi mérőórák segítségével kerül kiszámlázásra a tulajdonosok felé.

 

 1. Hogyan fizethetem a közmű fogyasztásokat?

Minden lakáshoz egyedi közmű mérőórák tartoznak, így Önök csak annyit fizetnek, amennyit fogyasztanak.

 

 1. Hol helyezkedik el a kazánház?

Az épület zárható, gépészeti helyiségében található ez a komplex hőcserélős rendszer. Az egyes lakásokban termofejes radiátorok kerülnek beszerelésre, mellyel Önök a lakásukban a kívánt hőfokot tudják beállítani.

 

 1. Nem lesz hangos a gépészeti helyiség melletti/alatti/fölötti lakás?

Ha az Önök választása ezen lakások valamelyikére esik, nem kell aggódniuk: ezek szigetelése úgy kerül kialakításra, hogy ne zavarja Önöket.

 

 1. Földszinti lakások:

Előnyük, hogy a lakáshoz kapcsolódó teraszhoz az ingatlan szélességének megfelelő kis méretű előkert tartozik, melyet a projekt lezárultát megelőzően – tereprendezés illetve öntözőrendszer telepítését és füvesítést követően – gyorsnövésű sövénnyel kerítünk körbe, így az kizárólag az érintett lakásban élők tudnak használni.

 

 1. Tároló:

Az épületekben egy darab földszinten elhelyezkedő közös tároló található, melynek mérete maximum gyerekkocsi illetve kerékpár tárolását teszi lehetővé.

 

 1. Tájolás:

Az épület alaprajza tartalmazza az adott lakás tájolását is.

 

 1. Burkolatok:

Az Önök által megvásárolt lakás belső hideg- és melegburkolatait Önök választják ki bemutatótermünk kínálatából. Az ingatlanok vételára bruttó 3.500.-Ft / nm árig tartalmazzák a burkolatok költségét, természetesen ha efölötti kategóriájú terméket választanak, az is megoldható, ekkor a különbözet kiszámlázásra kerül. Az épületek külső homlokzatának illetve burkolatának, valamint a folyosó burkolatának megváltoztatására nincs mód.

 

 1. Közös költség:

Beruházó vállalja, hogy az elkészült épületekre társasházat alapít, azonban annak működése csak azt követően tud elindulni, hogy Vevőinket a teljes vételár megfizetését követően a Földhivatal az ingatlan-nyilvántartásba tulajdonosként bejegyzi. Így a társasház, mint jogi személy működése és működtetése az Önök, mint tulajdonosok közösségének feladata lesz.

 

 1. Járulékos költségek az ingatlanvásárlással összefüggésben:

Nincsenek. A vételár tartalmazza az ügyvédi munkadíjat illetve az adásvétellel összefüggésben felmerülő földhivatali eljárások illetékét is.

 

 1. Mikor költözhetünk?

Nos, ez több körülménytől függ. Eladó az ingatlan készre jelentését 2017. I. negyedévének végére vállalja. Ez azt jelenti, hogy azon vásárlóink, akik a teljes vételárat készpénzben fizetik meg, ezt követően azonnal birtokba tudják venni otthonukat. Hitelt igénybe vevő vásárlóinknak meg kell várniuk a költözéssel a banki hitel folyósítását, melynek elősegítése érdekében mindent megteszünk.

 

 1. Műszaki tartalom:

Az ingatlanok részletes műszaki leírása megtalálható honlapunkon. Bármi további kérdésük van, kérjük keressenek bennünket telefonon illetve e-mailben.

 

 1. Nem lesz szauna a nyári melegben a tetőtéri lakásunk?

Magyarországon egyedülálló módon Leier készbeton födémeket használunk, melyek megakadályozzák a tetőtér túlzott felmelegedését illetve lehűlését. Épületeink valamennyi alkotóeleme azt a célt szolgálja, hogy valamennyi szint valamennyi lakása megfeleljen az AA (fokozottan energiatakarékos) energetikai besorolásnak.

 

 1. Milyen fizetési konstrukcióban tudunk lakást vásárolni?

Ez mindig személyes egyeztetés során dől el.

 

 1. Igénybe tudjuk venni a CSOK-ot?

Azt javasoljuk, mindenképpen térjenek be egy bankfiókba, ahol tudnak tájékozódni az éppen aktuális feltételekről. Amennyiben Önök megfelelnek a jogszabályi feltételeknek, mi biztosítjuk, hogy a többi körülmény is ennek igénybevételéhez megfelelő legyen (dokumentáció, szerződéskötés időpontja).

 

 1. Mit tartalmaz a vételár?

Az Önök kulcsrakész otthonát. Az alaprajzok alapján ki tudják választani leendő otthonukat, a hideg-és melegburkolatok kiválasztásával saját szín – és ízlésvilágukra tudják azt hangolni. A vételár valamennyi standard szanitert illetve elektromos kiállást tartalmazza, de tartalmazza a mosógép és mosogatógép előkészítést is. A konyhabútor nem képezi a vételár részét. Lakásukat kifestve, kitakarítva adjuk át Önöknek.

 

 1. Van ezen a területen internet –és telefon illetve kábelszolgáltató?

Igen, ezen a területen az Invitel és a Magyar Telekom szolgáltatása érhető el.

 

 1. Mi a lakásvásárlás folyamata?

Amennyiben kiválasztották leendő otthonukat, kérjük keressenek bennünket, hogy személyesen is tudjunk Önökkel egyeztetni illetve további felmerülő kérdéseikre választ adni. A kiválasztott ingatlant egy – a honlapunkon is megtalálható – vételi ajánlat megtételével tudjuk elindítani, ennek aláírásakor kérünk elutalni 500.000.- Ft bánatpénzt, mely később a vételárba beszámításra kerül. Amint ez számlánkra megérkezik, az ingatlan mellett a honlapunkon az „elkelt” jelzés jelenik meg. Ezt követően 30 napon belül kerül sor az adásvételi előszerződé megkötésére, mellyel egyidejűleg kérjük a vételár 20%-áig kiegészíteni a befizetett vételárrészt. A következő lépés attól függ, milyen konstrukcióban (teljes mértékben önerőből, hitel illetve esetleg CSOK igénybevételével) kívánnak lakást vásárolni.

 

 1. Befektetési célzattal vásárolnék. Vajon ki tudom adni a lakásomat?

Minden bizonnyal, hiszen Veresegyházon nagy keletje van a bérlakásoknak. A négyzetméterenkénti kiadási árak 1500-2000 Ft között mozognak.

 

 1. Hogyan lesz megoldva a parkolás?

Minden lakáshoz tartozik egy darab külső, zárt (körbekerített), térkövezett parkoló, egy darab kapunyitó távirányítóval.

 

 1. Hogyan zajlik majd az épület takarítása?

Ahogyan azt Önök, mint tulajdonosok közössége eldöntik. A folyosó és a lépcsőházak zártak, azok tisztántartása az Önök (illetve az Önök által ezzel megbízott személy) feladata.

 

 1. Zártak az épületek?

Igen, körbekerített épületekről van szó, melyeknek lépcsőháza és folyosója is teljesen zárt. Az épületekbe való bejutást kaputelefonos rendszer biztosítja.