Sorházak Vevői tájékoztató

VEVŐI TÁJÉKOZTATÓ

Családi házak

2112 Veresegyház, Lisznyai Szabó Gábor utca

hrsz.: 9452/1, 9452/2, 9452/3, 9452/4, 9452/5, 9452/6, 9452/7, 9452/8, 9452/9,9452/10, 9452/11, 9452/12, 9452/13, 9452/14, 9452/15, 9452/16, 9452/17, 9452/18, 9452/19, 9452/20

  1. Beépítés

 

Az Építtető az építési telkére egy darab egy lakásos, zártsorú, földszint plusz tetőtér beépítéses családi házat kívánt építeni. A tervezési programban kerültek tisztázásra a funkcionális igények: az elhelyezésre kerülő bútorozási, berendezési tárgyak, illetve szaniterek, továbbá gépészeti, tárolási, kerthasználati szempontok.

Az építési telek a Lisznyai Szabó Gábor utcában található. A szomszédos telkek a közeljövőben beépülnek, melyeket tervezés során figyelembe vettünk. A telek közvetlen környezetében szabadon álló lakóépületek találhatóak 30-45 fokos tetőhajlásszöggel.

 

A tervezett lakóépületet a szabályozási előírások szerint, a környező beépítéseket figyelembe véve telepítettük, a megrendelők igényei, az OTÉK és a veresegyházi HÉSZ előírásai alapján. Az épület földszint plusz egy tetőtér beépítéses, pince nem került elhelyezésre. Az épület alapvetően „T” alakú, a déli részen egy fedett bejárattal, északi oldalán fedetlen terasszal. A lakást a Lisznyai Szabó Gábor utca felől lehet megközelíteni, az épület bejárata az épület déli oldalán található. A tető 45°-os, dobozolt eresszel kialakított. Az épület korszerű vázkerámia téglafalazatokkal, faanyagú ácsszerkezettel épül. A tetőfedés vörös színű, íves vágású, hornyolt cserépfedés, a homlokzati felületképzés törtfehér nemesvakolat.

 

  1. Alkalmazott anyagok és szerkezetek

 

Nyílászárók: Külső ablakok, ajtók: Horizont Penta 7 kamrás kívül barna, belül fehér színű műanyag nyílászárók, 2 rétegű, low-e bevonatos, argongáz töltetű, hőszigetelő üvegezéssel, gumiprofilos hézagzárással ( U=1,1 W/(m2K)). A bejárati ajtó biztonsági vasalattal szerelt, több ponton záródó ajtó.

 

Vízszigetelések: A vasalt lemezen lángolvasztással rögzített 2 rtg. GV3 modifikált bitumenes lemez VillasElastovill E-G 3 F/K Extra) készül.

 

Hőszigetelések: A lábazat elé 10 cm vastag zártcellás XPS (Austrotherm XPS TOP 30) polisztirol kerül. A téglafal 10 cm vastag Austrotherm AT-H80 EPS szigeteléssel készül.

 

Padlásfödém hőszigetelése: A padlásfödém faszerkezete között 20 cm vastag üveggyapottal (Knauf Nobasil MPN) készül.

 

Szerkezeti faanyagok: Tetőszerkezet alapanyaga: előszárított, fűrészelt fenyőáru, I. oszt. lucfenyő (C24), szükséges helyeken Eurocode szerinti méretezéssel. A gyalult, csiszolt (látszó) faszerkezetek felületkezelése vastaglazúrral történik. Az épületen tagolt tetőszerkezet épül, 10/15 cm-es szarufákkal, maximum 90 cm-es kiosztásban kialakítva, gyalult véggel kerül kialakításra a hagyományos ácsszerkezet.

 

Alapozás: A főépület alatt vasbeton lemezalap épül vastagsága 25 cm, betonminősége: C20/30-XC2 -16-F3-MSZ4798-1:2004 (kissé képlékeny), a betonacél minősége B 60.50 és B 38.24. A vasbeton lemezalap alatt 6 cm szerelőbeton készül, melynek minősége: C16.

 

Falazatok és segédanyagaik: Külső teherhordó fal: 30 cm vastag Leier Plan 30 N+F vagy vele műszakilag egyenértékű termék. A hőátbocsátási tényező: 0,49 W/m2K (kívül fehér színű, 10 cm hőszigetelő dryvit rendszerrel ( 0,04 W/mK), belül 1,5 cm mész-cement vakolattal) összesített hőátbocsájtási tényező 0,219 W/m2K

 

Belső válaszfalak: 10 cm vastag válaszfallapok: Ytong 10/50 N+F, vagy vele műszakilag egyenértékű termék.

 

Padlóburkolatok: Beltéri padlóburkolatok: mázas, vagy máz nélküli kerámia padlólapok, mintakollekcióból válaszható: Zalakerámia termékek, vagy vele műszakilag egyenértékű termékek. A szobákban laminált padlóburkolat készül.

 

Belső falburkolatok: Beltéri, mázas kerámia falburkoló lapok, mintakollekcióból válaszható – Zalakerámia termékek, vagy vele műszakilag egyenértékű termékek.

 

Szaniterek, csaptelepek: Mintakollekcióból választható alapáras standard vagy feláras termékek.

Standard szaniterek: Alföldi termékcsaládból,

Standard csaptelepek: Mofém Mambó5, vagy Mofém Junior Evo termékcsaládból.

WC: falba épített (geberit) tartályos fali WC

Zuhanykabin: épített zuhany, egy oldalon üvegfallal határolva

 

Tetőfedés: Az épületen tagolt tetőszerkezet épül, 10/15 cm-es szarufákkal, maximum 90 cm-es kiosztásban kialakítva, gyalult véggel. Hagyományos fedélszék készül. A tető Tondach vagy LEIER cserépfedéssel lesz kialakítva vagy vele műszakilag egyenértékű, azonos megjelenésű termék.

 

 

  1. Gépészeti rendszerek ismertetése

A szerelések során a vonatkozó szabványokat, műszaki előírásokat, valamint az általános munkavédelmi előírásokat be kell tartani!

 

Közműellátás

 

Mind a négy közmű (elektromos, víz, gáz és szennyvízelvezetés) az ingatlan előtti

utcai gerinchálózattal rendelkezik, a teleken a közművek bekötése megoldott.

 

Gázellátás:

 

A fűtési vizet épületrészenként a tetőtérben elhelyezendő kombi kondenzációs fali gázkazán segítségével állítjuk elő.

 

A csatlakozó vezeték a meglévő bekötésre csatlakozik külön gázterv szerint. Az épületben, a keletkező égéstermék elvezetése és az égési levegő biztosítása gyári 60/100 mm-es függőleges turbó kéményen keresztül történik (lásd az égéstermék-elvezetés leírásánál).

 

Vízellátás, csatornázás:

 

A használati vízmennyiség a meglévő bekötésen keresztül biztosított. A belső víz vezetékes, ötrétegű, alumínium betétes, press fitting kötésű oxigéndiffúzió mentes műanyagcső. A vízvezeték burkoltan ill. falhoronyban szerelt. A vizes berendezési tárgyak csapolói elé tartalékelzárók, az egyes vizes blokkok elé szakaszolók beépítése szükséges.

 

A szennyvíz vezetékezés PVC és KG-PVC tokos gumigyűrűs kötésű csatorna csőhálózati rendszerből készül.

 

Villamos berendezések:

 

Az elektromos becsatlakozás a telekhatártól 1m távolságon belül elhelyezett ELMŰ fogadószekrényben történik. Ebbe a szekrénybe kerül beépítésre a mérőóra, innen ágazik tovább a bejárati ajtó fölött, a lakáson belül elhelyezett elektromos elosztó szekrény. Az épület számára 1x32A 1 fázisú földkábeles becsatlakozás kerül kialakításra.

A vezetékek és kábelek elhelyezése a födémben, aljzatbetonban és vakolat alatt süllyesztett védőcsőben kell történjen.

Az épület rendeltetése, méretei és egyéb tényezői alapján nem szükséges és nem is létesül külön villámvédelmi rendszer.

 

 

Fűtés:

 

Az épület fűtéséhez és használati melegvizének előállításához a tetőtérben új gázkazán kerül elhelyezésre a fürdőszobában.

A fűtési rendszer hőleadói a földszinten padlófűtés, az emeleti helyiségekben lapradiátorok. A fűtési rendszer szabályozása termosztát jele által történik, mely egy referencia helyiségben helyezendő el.

 

Égéstermék-elvezetés:

 

Építőipari Alkalmassági bizonyítvánnyal rendelkező égéstermék elvezető épül. 1. Gyári égéstermék elvezető zárt égésterű gázkazánhoz A kazánhoz illeszkedő, 60/100-as koaxiális égéstermék elvezető kerül kivitelezésre, a fürdőszobában betervezett készülék gépkönyvi előírásainak megfelelően.

 

Szellőzés:

 

A földszinti fürdőt helyi ventilátoros egycsöves szellőzőrendszerrel szükséges felszerelni.

 

 

  1. Tereprendezés, csapadékvíz elvezetés:

 

A terep jellemzően lejtős, a terület egy részén fiatal akácfák találhatók. Utcai fronton épített kerítés, oldalsó és hátsó telekhatár mentén hálós kerítés épül.

 

 

  1. Energetikai követelmények:

 

A tervezett épület megfelel az épületenergetikai követelményeknek.